Parro

parro

Alle oudercommunicatie onder één dak, van een nieuwsbrief, foto's tot een persoonlijk bericht. Parro is dé plek waar alles van communicatie tussen school en thuis samenkomt.

Korte lijntjes tussen ouders en leerkrachten zijn voor beide partijen prettig. Het uitwisselen van privé-telefoonnummers en het vormen van whatsAppgroepen vinden veel ouders en leerkrachten niet wenselijk. Parro is een prettig en AVG-proof alternatief. Parro gebruiken we voor de nieuwsbrief, mededelingen of vragen.  De leerkracht kan ook foto’s delen van een groepsactiviteit, U kunt als ouder de leerkracht een mededeling of vraag sturen, of uw kind ziek melden. Kortom al het schoolnieuws bij elkaar.

Gesprekplanner

Een onderdeel van Parro is het plannen van de oudergesprekken. Leerkrachten zetten de uitnodiging uit om de gesprekken in te plannen. Ouders met meerdere kinderen krijgen de mogelijkheid om eerder te plannen, zodat ze meer kans hebben om de gesprekken aansluitend te plannen. Er kan één gesprek per kind gepland worden. Na een paar dagen sluit de inschrijving en zal de leerkracht de overige gesprekken inplannen.

Vragen en antwoorden

Wat kan ik met Parro?

Met Parro kun je de dagelijkse activiteiten van je kind op school volgen. Je ontvangt bijvoorbeeld foto's of andere updates vanuit de groep. Ook kun je je opgeven om mee te doen met activiteiten of je inschrijven voor ouderavonden. Alles binnen één overzichtelijke app!

Kan ik reageren op mededelingen?

Je kunt als ouder niet reageren op een mededeling aan de groep. Indien je leerkracht dit heeft aangezet, kun je wel een 'vind-ik-leuk' geven.

Een groepsmededeling is bewust eenzijdige communicatie. Als je kan reageren dan is het geen mededeling meer, maar wordt het een gesprek. Daarvoor zijn de één-op-één of groepsgesprekken.
Tevens willen we dat de leerkracht de ouders makkelijk kan informeren, zonder verdere afleiding.

 

Hoe start ik met Parro?

Parro is een product dat door de school wordt afgenomen. De leerkracht nodigt je begin van het schooljaar uit om gebruik te maken van Parro. Activeer je account en volg de wondere wereld van jouw kind op school.

Kan ik Parro ook op de computer lezen?

Er is een webversie van Parro beschikbaar voor op de computer Deze is te vinden op talk.parro.com

Ook handig voor als je liever op een echt toetsenbord typt!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Op de inlogpagina van ParnasSys kun je een nieuw wachtwoord opvragen. Klik op de button ‘hulp bij inlogproblemen’ en vraag een nieuw wachtwoord aan.

Ditzelfde wachtwoord gebruikt u bij het ouderportaal ParnasSys voor groep 3 t/m 8.

Hoe stel ik mijn profielfoto in?

Je kunt zelf een naam en profielfoto kiezen. Zo kunnen anderen mensen je makkelijk herkennen en krijgt Parro een mooi persoonlijk tintje!

Hiervoor ga je naar het vierde tabblad 'Instellingen', waar je je profielpagina kunt vinden. Door op het camera-icoontje of het pennetje naast je foto te klikken kun je zelf een plaatje kiezen. De pasfoto van je kind wordt door school beheerd.

Hoe zit het met de privacy?

U kunt als ouders  binnen Parro zelf privacy-voorkeuren aangeven en wijzigen, dit zien de leerkrachten automatisch in Parro. Belangrijk om te weten is dat foto’s en filmpjes die via Parro verspreid worden ook alleen terecht komen bij de ouders/verzorgers die toegang hebben tot Parro en dat alles zich binnen een beveiligde omgeving afspeelt.

We vinden het belangrijk dat communicatie tussen ouders en leerkrachten vlot verloopt, maar leerkrachten zijn natuurlijk niet 24/7 bereikbaar. Buiten hun werktijden om, kunnen zij Parro uitzetten. Verwacht daarom niet direct antwoord van een leerkracht. Voor urgente kwesties kunt u dus beter bellen!